Stresspreventie voor bedrijven ziekteverzuim door stress voorkomen

Andre van ark coach

Niet-optimaal functionerende medewerkers veroorzaken zichtbare en minder-zichtbare bedrijfskosten. Kosten die dikwijls vermeden kunnen worden.

Ziekteverzuim is een belangrijke kostenpost voor uw bedrijf. De kosten zijn vaak veel hoger dan de directe verzuimkosten.

Naast de kosten voor loondoorbetaling maakt u immers ook kosten voor de vervanging van een zieke werknemer en voor extra coördinatie. Daarnaast kan de productiviteit van uw bedrijf lager uitvallen en leidt het vaak tot verhoging van de werkdruk van uw werknemers.

Uit resultaten van een groot Europees uitgevoerd onderzoek door Mercer over ziekteverzuim blijkt dat 70% van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door stress!

Van Ark biofeedback & stresspreventie helpt uw bedrijf bij het het verlagen van ziekteverzuim en het verhogen van de productiviteit van uw werknemers

Dit kan op verschillende manieren:

energie check up stressklachten√   Coaching van medewerkers die frequent of langdurig verzuimen.

√   Coaching van medewerkers die burnout zijn geraakt of dreigen te raken door hoge werkdruk.

√   Coaching in te zetten als onderdeel van een re-integratieplan.

√   Voorlichting over stress en roofbouw en energiemanagement.

√   Stresspreventie: door middel van gevalideerde vragenlijsten en een Energie Check Up een risicoanalyse opstellen. Deze maakt het energieniveau, de mate van stress en het cognitieve functioneren van uw medewerkers zichtbaar.

Het succes van uw organisatie hangt af van de mensen die er werken

stress preventie bedrijvenDe investering in een goed coaching traject is slechts een fractie van de kosten die ontstaan als een medewerker niet optimaal functioneert of uitvalt. Door tijdig interveniëren kunnen hoge kosten en veel persoonlijk leed vermeden worden.

Wij zijn een klein bedrijf met weinig overhead. Hierdoor zijn onze tarieven scherp en  kunnen we snel en efficiënt in de behoefte van uw medewerker voorzien.

Onze werkwijze is resultaatgericht en meetbaar 85% van onze cliënten herstelt volledig van stressklachten en burn-out en hun ervaringen vind u hier en ervaringen van verwijzers vindt u hier

Vrijblijvend en kosteloos kennis maken met Van Ark biofeedback & stresspreventie

kennismaking stresscoachingGraag informeer ik u vrijblijvend over het terug brengen van de verzuimfrequentie en de verzuimduur van uw medewerkers. We nemen graag de tijd voor u.