Wat is Biofeedback?

Wat is biofeedback

Biofeedback is terugkoppeling van jouw fysieke signalen

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen met sensoren gemeten en teruggekoppeld worden. Je spierspanning, je manier van ademen, je hartslag, de temperatuur van je hand en de mate van transpiratie van je vingertop geven aan of je gespannen of ontspannen bent.

Stress en ontspanning meten

Tijdens de meting word je aangekoppeld met gevoelige meetapparatuur, die op de computer aangesloten is. Zo zie je op het beeldscherm direct wat er in jouw lichaam gebeurt. Het effect van ontspanning, stress, angst, concentratie, de manier van ademen, de zithouding, etc. is precies te volgen op de monitor. 

Controle over je lichaam krijgen; geen speelbal meer van stress

Door biofeedbacktraining krijg je weer controle over je lichaam. Je ziet, bijvoorbeeld, zien wat er met de hartslag gebeurt als je langzamer gaat ademen. Biofeedback is een actieve manier om een betere gezondheid te verkrijgen. 

Trainen van onspanning met biofeedbacktherapie

biofeedback dennis storm langzame ademhalingTijdens de biofeedbacksessies leert u uw eigen lichaamssignalen bewust te controleren, u leert hoe u uw spierspanning kunt verlagen, hoe u uw ademhaling kunt verbeteren en hoe u uit de stressmodus kunt komen en daarmee ook uw slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Zodoende leert u wanneer u energie verbruikt en wanneer u de batterij weer oplaadt en kunt u hier invloed op uit oefenen.

Niet alleen tijdens de training, maar ook in het dagelijks leven. Hierdoor wordt uw innerlijke balans hersteld en kunnen stressklachten verminderen of helemaal verdwijnen. Zo kunt u optimaal presteren, op het werk, thuis, of tijdens het sporten.

 

Waarom biofeedback?myofeedback

√   De combinatie van metingen met behulp van sensoren gekoppeld aan uw lichaam en de computer geeft een goed inzicht van uw stressniveau.

√   U leert weer te luisteren naar uw lichaam en uw lichaamsignalen te begrijpen.

√   Door inzicht in de factoren die stress veroorzaken of in stand houden te krijgen en het volgen van biofeedbacktherapie leert u invloed uit te oefenen op uw gezondheid en bent u beter in staat klachten te herkennen en aan te pakken.

Wat is het doel van biofeedback?

√   Uw eigen lichaamssignalen leert herkennen en bewust controleren.

√   Stress kunt herkennen, controleren en of afbouwen.

√   Gezonder, meer ontspannen en zelfverzekerd wordt .

Meer informatie over biofeedback:

Behandelbare klachten:  Veel lichamelijke en psychische klachten zijn effectief behandelbaar met biofeedback.

Voor wie is biofeedback is geschikt:  In de volgende situaties is biofeedbacktraining bij uitstek geschikt.

Kosteloze kennismaking met biofeedback training

burnoutbegeleiding stresscoaching AmersfoortWil je graag zien wat  er in je lichaam gebeurt bij stress? Wil je leren jezelf effectief te ontspannen? Wil je je vitaler voelen en meer controle over je lichaam krijgen, zodat stress minder vat op je gezondheid en functioneren heeft?  Meld je aan voor een kosteloze kennismaking met biofeedback. Bel 06-13136646 of stuur een bericht.