Burn-out begeleiding & stresspreventie in Amersfoort

Ben ik burnoutErvaar je langdurig een hoge werkdruk en merk je dat je prestaties verminderen en je het plezier in je werk verliest? 

Ben je chronisch moe, opgebrand, pieker je veel, of herken je de volgende stressklachten en stress symptomen?  

Mogelijk ondervind je de gevolgen van langdurige stress. Blijf er niet mee doorlopen, maar grijp in en voorkom dat je klachten erger worden. Stress kan leiden tot oververmoeidheid, slapeloosheid en uiteindelijk tot burnout. 

Onverklaarbare lichamelijke klachten

Onverklaarbare klachtenHeb je last van "onverklaarbare"  lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen of duizeligheid of vermoeidheid terwijl medisch onderzoek uitwijst dat je niets mankeert en je arts vermoedt dat de klachten door een verkeerde ademhaling, spanning of stress worden veroorzaakt?

Heeft onderzoek en/of behandeling door een arts, fysiotherapeut of psycholoog niet geleid tot verbetering van jouw situatie? Maak je je daar zorgen over en ben je op zoek naar een aanpak die wél werkt en wil je objectief laten meten met behulp van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten en geavanceerde biofeedbackapparatuur of jouw klachten worden veroorzaakt door stress?

Met behulp van een Energie Check Up wordt inzichtelijk gemaakt in welke mate je stressklachten veroorzaakt worden door stress. Deze uitgebreide diagnostiek legt de basis voor een behandelplan op maat en praktische handvatten om je klachten aan te pakken.

Burnout begeleiding voor particulieren en bedrijven

burnout door werk

Van Ark biofeedback & stresspreventie is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van chronische stressklachten en burnout en biedt begeleiding op maat voor zowel particulieren als bedrijven.

Door de effectieve combinatie van biofeedback en coaching kunnen wij je helpen in de volgende situaties: 
- Je hebt last van stressklachten en wilt hier meer grip op krijgen
- Je wilt burnoutcoaching       
- Je hebt "vage"gezondheidsklachten
- Je hebt last van slapeloosheid     
- Je hebt last van hyperventilatie
- Je wilt uitval door stress voorkomen
- Je wilt je grenzen beter bewaken
- Je wilt beter presteren op je werk en omgaan met werkdruk

Herken je jezelf in een van de bovenstaande situaties? Dan is het tijd voor verandering en je laten coachen zodat je weer optimaal kunt presteren. 

Psycho-fysiologische meting: stressklachten meten, burnout voorkomen 

Een belangrijk kenmerk van een naderende burn-out is dat je in rust niet kunt ontspannen en dat je herstelvermogen is afgenomen. Dit zit niet "tussen de oren" maar is meetbaar met behulp van een psycho-fysiologische meting 

Met geavanceerde biofeedbackapparatuur worden lichaamsfuncties die te maken hebben met inspanning en herstel, zoals: ademhaling, hartslag, spierspanning tijdens ontspanning en stress gemeten. De biofeedbackmeting maakt inzichtelijk of er sprake is van "lichte" stressklachten of dat er sprake is van een zware burnout.

Zo krijg je inzicht en bewustwording van je autonome systemen. De hartslag, de spierspanning, de hoeveelheid zweet, je handtemperatuur en het tempo van je ademhaling geven duidelijk aan of je gespannen of ontspannen bent. Of je de batterij oplaadt, of juist energie verbruikt.

De stressmeting biedt inzicht in het ontstaan en het in stand houden van lichamelijke klachten.

Na de meting krijg je heldere uitleg over het  resultaat van de meting en een rapportage met duidelijke grafieken die laten zien wat er gebeurt in jouw lichaam. Zo weet -en meet- je welke invloed stress heeft op jouw lichaam en functioneren.

Praktische burnout coaching, meetbaar resultaat

Stress meten biofeedback

Onze aanpak is direct, no-nonsense niet zweverig en praktisch. Geen psychotherapie, niet graven in je verleden, wel zorgen voor evenwichtige energiehuishouding, gezond zelfmanagement en goede "mentale hygiëne".

De voortgang van de coaching wordt gemeten met gevalideerde vragenlijsten en je lichamelijke klachten worden gemonitord met behulp van biofeedbackapparatuur. Zo is de vooruitgang die je voelt ook meetbaar.

CSR-methode®

Wij werken volgens de CSR-methode. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de effecten van chronische stress. 

burnout begeleiding

Wij meten voortdurend de kwaliteit en de voortgang van de coachingtrajecten met behulp van vragenlijsten en eindevaluaties.

Ruim 85% van onze cliënten herstelt volledig en duurzaam van stressklachten en burn-out en hun ervaringen vind je hier    

 

Aanmelden voor een Energie Check Up  of stress coaching of burnoutbegeleiding

Aanmelden voor een gratis oriënterend adviesgesprekWil je direct gaan voor meer energie en de factoren die bij jou stress veroorzaken aanpakken? Ik vertel je graag hoe je dat kunt doen. Mail me voor een Energie Check Up of een gratis oriënterend adviesgesprek, of bel 06-13136646