Veelgestelde vragen Van Ark biofeedback & stresspreventie

Burnoutbegeleiding  CSR coaching

Wat zijn tot dusverre de resultaten van uw behandeling?

Dat de coaching volgens de CSR-methode effectief en duurzaam is, blijkt wel uit de resultaten:
- 85% van onze cliënten herstelt volledig
- 87% geeft een jaar later aan nog steeds goed te functioneren

Waarom zou ik me bij stressproblematiek of burnout laten begeleiden door Van Ark biofeedback & stresspreventie?

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van stress en burnout en wij kennen geen wachtlijsten, u wordt dus snel geholpen.

Bovenstaande klinkt goed, maar hoe ben ik er zeker van dat ik bij u in goede handen ben?

Voordat we een coachingtraject starten, vindt er een kostenloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur plaats. In alle rust kunt u daarna beoordelen of er een klik is en er voldoende vertrouwen is om het coachingtraject te starten. 

Ervaringen van clienten vindt u hier.
Ervaringen van verwijzers vindt u hier
 

Wie betaalt de kosten voor de begeleiding?

Veel werkgevers dragen vaak bij aan de kosten van coachingstrajecten. Dit gebeurt bijvoorbeeld ter preventie van klachten, bij stressklachten of bij kans op uitval. Het is voor een werkgever voordelig te investeren in een goed coachingstraject. Immers: als u beter wordt, heeft de werkgever iets aan u en externe begeleiding is veel goedkoper dan twee jaar salaris moeten doorbetalen, conform wet poortwachter.

Het UWV is in veel gevallen ook bereid om de kosten van het coachingtraject op zich te nemen.

Voor UTA-medewerkers is de coaching in vele gevallen gratis.  In de CAO van de bouwnijverheid is opgenomen dat UTA-werknemers recht hebben op gratis individuele begeleiding wanneer zij stressklachten hebben of werkdruk ervaren. Ruim 500 UTA-werknemers maakten reeds gebruik van deze voorziening!

Waarom zou ik zelf de kosten van burnoutbegeleiding betalen?

Zo lang u overspannen bent of u aan burnout lijdt, zal het u moeilijk vallen werk te krijgen of te accepteren. Door nu geld uit te geven aan een goed burnout traject maakt u zichzelf weer gezond en kunt u daarna weer inkomsten verwerven.

Biofeedback

Wat is de duur van de behandeling?

Afhankelijk van de ernst van de klachten, ligt het aantal benodigde sessies gemiddeld rond de 5-10 keer. Een persoonlijk plan op maat zal samen met u opgesteld worden. Hierbij is het van belang dat ook thuis geoefend wordt met de aangereikte technieken en oefeningen.

Waar kunt u terecht voor Biofeedback?

Een gekwalificeerd biofeedbacktherapeut heeft een opleiding gevolgd bij de BFE en staat geregistreerd bij de Biofeedback Foundation of Europe (BFE).

Het gaat nu veel beter met me, kan ik nu stoppen met het gebruik van medicijnen?

Verminderen of stoppen met medicatie dient altijd in overleg met de huisarts plaats te vinden.

Wat wordt er bedoeld met "het autonome zenuwstelsel" en wat is het nut ervan?

Informatie over het autonome zenuwstelsel vindt u hier.

Vaak wordt er tegen mij gezegd dat ik verkeerd adem haal, kunt u dat zien?

Nee, aan de buitenkant is er vaak niets bijzonders zichtbaar, wel kan de ademhaling gemeten worden en kunnen symptomen van hyperventilatie verklaard worden.

Reintegratie

Door mijn werkgever ben ik naar een reintegratiebureau gestuurd tijdens mijn burnout. Mijn gevoel was dat ik erg gepusht werd om maar weer zo snel mogelijk aan het werk te gaan en mijn klachten werden niet echt serieus genomen en na twee maanden zat ik weer ziek thuis. Wat is uw visie op reintegratie?

Ons uitgangspunt is dat werken in principe gezond is. Het geeft ritme, structuur en versteviging van het zelfbeeld. Er dient echter wel voldoende draagkracht voor duurzame reintegratie te zijn. Als richtlijn voor re-integratie houden wij aan dat je 2 keer per week gedurende ongeveer 3 uur belastbaar moet zijn, zonder dat daarna ernstige vermoeidheidsproblemen optreden. De belastbaarheid wordt thuis uitgeprobeerd en opgebouwd. Het tempo waarin de re-integratie vordert, is dus afhankelijk van jouw herstelproces. Hiervoor zijn geen strikte tijdsindicaties te geven.

Wil je graag meer weten en persoonlijk kennis maken of je wilt je aanmelden voor een gratis oriënterend adviesgesprek, bel 06-13136646 of stuur een bericht.
 
 
 
 
 
 
Van Ark biofeedback & stresspreventie is gevestigd in Amersfoort en is door zijn centrale ligging goed bereikbaar in heel Nederland.

homepage_VABS Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. linkedin-logo_VABS Stresstest_Van_Ark_biofeedback_stresspreventie_YouTube Contact: Amsterdamseweg 43a 3812 RP Amersfoort (route) Telefoon: 06-13136646 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.