Stresscoaching en burnoutbegeleiding werkwijze

energie check up stressklachtenBij het vermoeden van langdurige stressgerelateerde problematiek, wordt er gestart met een Energie CheckUp. Deze bestaat uit een uitgebreid intake gesprek waarin er o.a. wordt onderzocht wat je klachten zijn, de ernst en de de duur van je stressklachten, welke omstandigheden deze hebben veroorzaakt, welke persoonlijke eigenschappen jij bezit, of je op de juiste plek zit op je werk en of er sprake is van energievreters en stressonderhoudende factoren.

Het invullen van een persoonlijke digitale vitaliteitsmeting aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten en een psycho-fysiologische meting. waarin je stressniveau en je herstelvermogen worden gemeten met behulp van geavanceerde biofeedback apparatuur. 

Rapportage

De resultaten, conclusies en adviezen worden samengevat in een schriftelijke rapportage. Deze kan, indien gewenst, aan de huisarts of bedrijfsarts worden verstrekt, zodat zij hulp op maat kunnen bieden.

Heb ik last van stressklachten? De Energie check Up geeft inzicht in de mate van stress

wanneer is werkhervatting verantwoord

U krijgt heldere uitleg wat er in uw lichaam gebeurt. Wat voor gevolgen heeft de fysieke en hormonale ontregeling voor u op mentaal, emotioneel en lichamelijk gebied? Begrijpen wat er met u is gebeurd, draagt bij aan uw herstel. Een burn-out zit immers niet tussen de oren! 

 

Eerste hulp bij stress: het noodplan

 Eerste hulp bij stressEn dan als eerste: een noodplan. We kijken direct hoe u de grootste druk van de ketel kunt halen. Door gericht activiteiten te schrappen en te delegeren.

Samen zoeken we naar wat uw herstel kan bevorderen. Dit doen we op diverse niveaus: fysiek, mentaal en gedragsmatig. We zoeken naar ingangen waardoor u opnieuw leert om echt te kunnen ontspannen en weer vertrouwd te worden in uw lichaam.

Waar nodig wordt gebruik gemaakt van biofeedback.stress verminderen

We zoeken uw persoonlijke energiegevers en energievreters. We bekijken wat werkelijk belangrijk is in uw leven. We vinden uit welke gedrags- en gedachtepatronen u in de weg zitten zodat u daar mee effectief aan de slag kunt.

Werkhervatting na burnout

Ook bekijken we hoe u uw belastbaarheid stapsgewijs weer kunt vergroten. Als u weer sterk genoeg bent om aan het werk te gaan, maken we een concreet stappenplan voor werkhervatting. Samen met alle betrokkenen, zoals uw werkgever of uw uitkerende instantie.

Het doel van de CSR-begeleiding is: lichamelijk en psychisch herstel en verbeterd zelfmanagement. Daarnaast richt mijn begeleiding zich op preventie en terugvalpreventie en indien nodig op re-integratie.

Biofeedback als ondersteuning van de begeleiding

biofeedback stresstest stressmetingTijdens de Energie Check Up worden de klachten geïnventariseerd en informatie over de behandelmogelijkheden met biofeedback verstrekt, bijvoorbeeld bij een ontregelde ademhaling of psycho-somatische klachten.

Vervolgens wordt er ingeschat wordt of uw klachten behandeld kunnen worden. Is dat niet het geval, dan wordt samen met u bekeken op welke plek u beter geholpen bent.

Als behandeling door Van Ark biofeedback & stresspreventie zal plaatsvinden, wordt een aantal vervolgafspraken gemaakt

Vrijblijvend en kosteloos kennismaken met Van Ark biofeedback & stresspreventie

kennismaking stresscoachingWil je meer weten over onze werkwijze en wat wij voor jou kunnen betekenen in jouw specifieke situatie, vraag dan een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. We nemen graag de tijd.

 

 

 

contact stresscoach stress sinusVan Ark biofeedback & stresspreventie
Bakboord 11  - 3863VC Nijkerk (bij Amersfoort)
 Emmalaan 17  - 3881 MS Putten
 
phone_in_talk  06-13136646
mail  ark@vabs.nl
 
 Van Ark biofeedback & stresspreventie is gevestigd in Putten en Amersfoort en is door zijn centrale ligging goed bereikbaar in heel Nederland.

Mijn opdrachtgevers bevinden zich in diverse sectoren. Ik heb ervaring met opdrachten bij gemeenten, het bedrijfsleven en gelieerde overheidsorganisaties.

Biofeedback stresspreventie opdrachtgevers                            

Direct uw vraag stellen aan ons. Uw vraag wordt snel beantwoord.

Voornaam *
Achternaam *
Telefoonnummer
E-mailadres *
Uw vraag of bericht