Burnout coaching en stresspreventie in Amersfoort

Ben je burnout, of overspannen en zoek je naar een ervaren coach die je begeleidt bij stress en burnout en woon je in Amersfoort? Van Ark biofeedback & stresspreventie is gespecialiseerd in het voorkomen van en behandelen van chronische stress en burnout en biedt begeleiding op maat voor zowel particulieren als bedrijven en is gespecialiseerd in training en coaching bij burnout.

Coaching bij stress & burn-out volgens de CSR-methode

Als CSR Coach en biofeedbacktherapeut help ik je om je stressniveau te meten met behulp van een Energie Check Up en naar de signalen van je lichaam te luisteren en ongezonde patronen te doorbreken. Ben je al burnout? Dan help ik je weer te herstellen en het opladen van de batterij.

Hiervoor maak ik gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde CSR-methode, van het Centrum voor stress en burn-outcoaching. Als gecertificeerd partner van het CSR-centrum voor stress & burn-out coaching, werk ik volgens de CSR-Methode. CSR staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

Kenmerken van deze methode:

Eerst fysiek herstel

De rest (het mentale deel) komt later wel. De CSR-methode gaat uit van eerst lichamelijk herstellen. Dat staat soms haaks op wat veel psychologen en bedrijfs-artsen voorschrijven. Het belangrijkste kritiekpunt tegen de reguliere aanpak is dat er veel te snel wordt begonnen met cognitieve gedragstherapie. Terwijl bewezen is dat de hersenen van iemand met chronische stress en burn-outklachten daar helemaal nog niet aan toe zijn. Eerst moet de lichamelijke en hormonale balans op orde zijn.

Met de CSR-methode breng je eerst je lijf weer in een gezonde balans van inspanning-ontspanning. Veel slapen, rusten en ontspannen staat centraal. Maar ook: voldoende lichaamsbeweging.

Werken aan onderliggende oorzaken van burn-out.

Misschien sta je altijd ‘aan’ en kun je moeilijk loskomen van je drukke leven. Of je lijdt onder je eigen prestatiedrang. Of ben je op je werk niet assertief genoeg. Samen onderzoeken we dit. We gaan flink de diepte in, maar blijven daar niet in hangen. We werken toe naar concrete en blijvende gedragsverandering, zodat je toekomstige risico’s herkent en daar beter mee om kunt gaan. Je bent namelijk niet opeens een ander mens geworden door je burnout. We helpen je hierbij, zodat je echt een beter leven krijgt na je burn-out.

Het resultaat van stresscoaching en stresspreventie

Je komt fysiek snel weer in balans en laadt de batterij weer op.

Je leert ongezond gedrag af, en nieuw gezond gedrag aan.

Je komt weer in contact met je lichaam, en je leert je lijf de ruimte te geven om te herstellen na inspanning.

Je leert met energie en plezier de dag te beleven, in plaats van de dag te óverleven.

Je slaapt weer goed en je slaapklachten zijn verdwenen.

Je leert blijvend meer rust in je leven te creëren.

Het is natuurlijk ook mogelijk ompreventief te werken aan het voorkomen van stress- en burn-outklachten. Ik adviseer je graag over wat je als werkgever of werknemer hieraan kunt doen. 

Direct contact met een gespecialiseerde burnout coach in Amersfoort?

Heb je vragen of wil je graag aanmelden voor een Energie Check Up  of een kosteloze en vrijblijvende kennismaking? Neem dan direct contact met ons op, we helpen je graag verder.

Lees meer over coaching bij stress & burn-out in Amersfoort:

Burnout vragenlijst

Je stressniveau laten meten

Burn-out coaching in Amersfoort