Stress- & burnoutbegeleiding in Putten| stress coaching Putten

Heb je al enige tijd stressklachten of last van een burn-out ? Wil je handvatten om stress direct te verminderen en je snel beter te voelen? Wij coachen je graag volgens de CSR-methode: een snelle, grondige en bewezen effectieve herstelmethode.

Wat is een Burnout?

Wanneer je langere tijd last hebt van vermoeidheid, moeite om je te ontspannen, concentratieproblemen, gevoelens van frustratie (kort lontje), piekeren over je werk en slaapproblemen hebt, kan het zijn dat je overspannen bent. Wanneer deze overspanning langer dan 6 maanden duurt en werkgerelateerd is, spreken we ook wel van burnout. Het werken lukt niet meer, de batterij is leeg en je lichaam is ontregeld.

Burn-out symptomen

Wat zijn symptomen die kunnen leiden tot een burn out?

Een burn out is een mentale en fysieke overbelasting van het totale systeem. De klachten zijn zowel van lichamelijke als psychische aard. Ook je gedrag wordt hierdoor beïnvloed.

Herken jij jezelf in een of meerdere van de volgende symptomen? Dat betekent dat je lichaam aangeeft dat je tegen je grenzen begint aan te lopen. Met uiteindelijk een burn out als gevolg. Als je in Nijkerk of omgeving woont kun je in dat geval tijdig contact opnemen met mij om jouw situatie te bespreken.

 • Weinig energie: mensen met een burn out zijn vaak vermoeid
 • Slapeloosheid: moeilijker in slaap komen of moeite met doorslapen
 • Lichamelijke klachten, zoals rugklachten of nekpijn  Je spieren zijn te gespannen. Je hebt last van hoofdpijn, spierpijn, pijn in de schouders, rug, armen of benen.
 • Verminderde eetlust: een burn out kan de eetlust aantasten
 • Slechter immuunsysteem: word je sneller verkouden?
 • Onrustigheid: vaker het gevoel hebben dat je gestrest bent
 • Slechte concentratie: je concentreren op werk of school is moeilijker
 • Geheugenproblemen: je vindt het moeilijker dingen te onthouden
 • Minder zelfvertrouwen: je zelfbeeld is aangetast
 • Depressie en angsten

Herken je één of meerdere stressklachten? Maak een afspraak voor een Energie Check Up

energie check up stressklachtenHerken je jezelf in deze klachten? Kom je er zelf niet meer uit? Neem contact op voor een Energie Check Up.

Voordat we een mogelijk burn-out coachingstraject starten, doen we eerst een ‘energie-checkup’.

Dit is een uitgebreide diagnose en brengt stress en vermoeidheid in kaart aan de hand van wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten en een uitvoerig gesprek met een in stressproblematiek gespecialiseerde  coach  en een  psycho-fysiologische meting

Psycho-fysiologische meting

Hiermee maken we meetbaar en inzichtelijk hoe jouw lichaam reageert op stress en hoe het gesteld is met je herstelvermogen. Burn-out klachten leiden tot verminderd lichamelijk herstel. Dat komt omdat je autonome zenuwstelsel en je hormoonsysteem ontregeld zijn.

Heldere diagnose en rapportage

De uitkomst van de energie-checkup; de burn-out diagnose,  biedt inzicht in de ernst van de stressklachten. De resultaten ervan worden samengevat in een rapportage, waarin conclusies en adviezen zijn opgenomen.  Je ontvangt een behandelplan op maat voor het burn-out coachingstraject. De rapportage kan op jouw verzoek naar je arts of bedrijfsarts worden gestuurd.

Burn-out coachingstraject Psycho-fysiologische aanpak

Het burnoutprogramma genoemd is gericht op: Energieopbouw en verbeterd ‘zelfmanagement’ met als resultaat beter functioneren, zowel op het werk als privé. Omdat er bij burnout vooral sprake is van een lichamelijke ontregeling, ligt de focus eerst op lichamelijk herstel.

Energiemanagement stoppen met roofbouw plegen

 • Je krijgt psycho-educatie over wat er met je zenuw- en hormoonstelsel aan de hand is.

 • Je leert luisteren naar je lichaam met behulp van biofeedback en  te voelen hoe het echt met je gaat.

 • Je gaat de batterij weer opladen we nemen maatregelen om je vitaliteit en herstelvermogen te verbeteren.

 • Met behulp van biofeedback gaan we je ademhaling verbeteren

 • Leren ontspannen, opdoen van nieuwe energie en het krijgen van een betere conditie

Zelfmanagement verbeteren

 • Als je belastbaarheid toeneemt, gaan we aan de slag met je zelfmanagement. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in je klachten en leert nieuwe vaardigheden. Je leert omgaan met je dagelijkse taken zodat je je fit blijft voelen.

 • Ontdekken wat jou werkelijk drijft en waar jij gelukkig van wordt

 • Inzicht verkrijgen in belemmerende overtuigingen en gedachtenpatronen

 • Bewuste keuzes maken en beslissingen nemen

 • Volledig herstel en nieuwe balans in jouw leven

Reintegratie na burn-out: sterk terug naar je werk

In het laatste deel van de begeleiding  bekijken we hoe je je belastbaarheid stapsgewijs weer kunt vergroten. Als je weer sterk genoeg bent om aan het werk te gaan, maken we samen een stappenplan voor werkhervatting. Samen met alle betrokkenen, zoals de bedrijfsarts, je reintegratiemanager, werkgever of uitkerende instantie. 

Terugvalpreventie

Ben je weer aan het werk, dan houden we een vinger aan de pols om mogelijke terugval te voorkomen.

Maatwerk en meetbaar resultaat

Afhankelijk van je klachten heb je 5 tot 12 sessies nodig. De begeleiding is inhoudelijk altijd op jouw herstelproces en wensen afgestemd.  Je bepaalt zelf hoe en wanneer je de begeleiding inzet. Vaak zie je na 2 maanden al duidelijke vermindering van je stressklachten. Met een meting aan het eind van het traject onderbouwen we de resultaten van de stresscoaching. 

Vrijblijvend en kosteloos kennis maken met Van Ark biofeedback & stresspreventie

kennismaking stresscoachingWil je direct gaan voor meer energie en de factoren die bij jou stress veroorzaken aanpakken? Ik vertel je graag hoe je dat kunt doen. Mail me voor een Energie Check Up of een gratis oriënterend adviesgesprek, of bel 06-13136646