Energie Check Up: inzicht in je energieniveau en het herstelvermogen van je lichaam

Heb jij last van (lichte) stressklachten, of is er sprake van een naderende burn-out? Een Energie Check Up maakt een einde aan alle onduidelijkheid. 

Energie Check Up Stressmeting Burnout

Stress- en burnoutklachten zijn in de praktijk nogal “vaag” en “ongrijpbaar”. We slapen allemaal wel eens wat minder en vermoeidheid ervaren we allemaal zo nu en dan. Soms is er sprake van wat somberheid of hebben we meer moeite om ons te ontspannen. Geen zaken om je direct zorgen over te maken.

Wanneer deze klachten zes weken of langer spelen en je prestaties of je werkplezier beïnvloeden, is het wel verstandig om actie te ondernemen om een mogelijke burn-out te voorkomen.

Loop jij risico op burn-out en hoe staat het met je energieniveau?

Geen energie meer hebben en niet kunnen ontspannen, is te vergelijken met een bijna lege batterij. Als je wilt weten of jouw batterij nog halfvol of bijna leeg is, is het verstandig om Een Energie Check Up te doen.

Wat is een energie Check Up?

Een Energie Check Up is een uitgebreide diagnose die er op gericht is om zo duidelijk en objectief mogelijk zichtbaar te maken te brengen of er bij jou sprake van stressklachten en lichamelijke ontregelingen en hoe ernstig je klachten zijn. Is je batterij nog half vol, of bijna leeg? Is het verstandig om nog te blijven werken, of juist even een pas op de plaats? Moet je nu die studie oppakken?  En is sporten nu goed of juist niet?

“Bij een gebroken arm, kun je tenminste zien wat er aan de hand is”, verzuchten mijn cliënten vaak voordat ze de Energie Check Up gedaan hebben.

Waar uit bestaat een energie Check Up?

 1. Een persoonlijke digitale vitaliteitsmeting aan de hand van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten, met zogenaamde afkapwaardes. Hiermee ontvangen jij en je (bedrijfs)arts een betrouwbaar inzicht in jouw stress, vermoeidheid, herstelvermogen, concentratie en cognitief functioneren.

Energie Check Up vragenlijsten stress scores

Energie Check Up vragenlijsten stress samenvatting

 

 1. Een uitgebreid intakegesprek waarin er o.a. wordt onderzocht wat je klachten zijn, de ernst en de de duur van je stressklachten, welke omstandigheden deze hebben veroorzaakt, welke persoonlijke eigenschappen jij bezit, of je op de juiste plek zit op je werk en of er sprake is van energievreters en stressonderhoudende factoren.
 1. Een psycho-fysiologische meting De psycho-fysiologische meting is een stressmeting met behulp van geavanceerde biofeedbackapparatuur. Hiermee word je stressniveau in rust, je lichamelijke stressreacties op mentale inspanning en je herstelvermogen daarna (=hoe goed kun je je batterij weer opladen)gemeten worden. De resultaten daarvan worden direct op het scherm getoond en wordt het direct duidelijk of er sprake is van lichamelijke ontregelingen en de ernst daarvan. Ons lichaam liegt immers niet. Energie Check up pf meting Amersfoort

 1. Nabespreken van de resultaten. Op basis van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten, het intakegesprek en de uitkomsten van de psycho-fysiologische meting ontvang je een heldere diagnose, de prognose wat betreft het herstel van je klachten en een advies voor een mogelijk vervolgtraject.

Wat levert de Energie Check Up je op?

 • Je hebt inzicht in de ernst van je klachten en weet wat er aan de hand met je is en of er sprake is van stressklachten of een burn-out. Zo voorkom je langdurige uitval, met alle gevolgen van dien.
 • Je ontvangt een uitgebreide schriftelijke rapportage met prognose en advies voor een mogelijk vervolgtraject.
 • De rapportage bevat  een volledig inzicht in jouw huidige stressniveau, vermoeidheid, herstelvermogen, concentratie en cognitief functioneren.  Deze rapportage kan ook gedeeld worden met je (bedrijfs)arts of andere hulpverleners zodat zij inzicht krijgen in jouw situatie en zo ook maatwerk kunnen leveren.
 • Je hebt onderbouwing voor een gesprek met je leidinggevende, bedrijfsarts, huisarts of hulpverlener.
 • Je krijgt inzicht in je ademhaling en je herstelvermogen (=hoe goed kun je je batterij weer opladen na je werk of na het sporten)
 • Je krijgt inzicht of duizeligheid of slecht slapen of hartkloppingen of andere lichamelijke klachten stress gerelateerd zijn of niet.
 • Je krijgt praktische tips over welke mate van inspanning qua werk en sporten nog verantwoord zijn.
 • Je herkent stress en hoe die zich bij jou persoonlijk manifesteert qua klachten, je kent de gevaren, en weet hoe je in kunt grijpen om snel en eenvoudig te herstellen van stress.

Energie-Check-up-Amersfoort.jpgWat gebeurt er na de Energie Check Up?

Mocht blijken uit de Energie Check Up dat jouw klachten worden veroorzaakt door stressgerelateerde ontregelingen, dan kun je gebruiken maken van een begeleidingstraject op maat.

Hoe kan ik me opgeven voor een Energie Check Up?

Door te bellen naar 06: 13 13 66 46 of door het contactformulier in te vullen en aan te geven dat je geïnteresseerd bent in een Energie Check Up.

Vervolgens zal ik binnen 3 werkdagen telefonisch contact met je opnemen om jouw situatie door te spreken om in te schatten of in jouw specifieke geval een Energie Check Up zinvol en nodig is of dat een andere wijze van hulpverlening wellicht meer passend is.